

Hovězí plátky se zelím a žampióny
Suroviny 3 porce
- 3 plátky hovězího masa
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí
- 2 hrsti nakrájených žampiónů
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Poté přidáme zelí a žampióny a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme. Podáváme s vařenými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky se zelím a žampióny
-
Kombinace zelí+žampiony se mi líbí
+6
No a ta šťávička,mňam
-
nooo, to vypada dobre
ta barvicka, mnaaam
-
hned bych se natáhla s vidličkou
-
Vaclav Fronek: Děkuji za přivítání a všem za bodíky. Já většinou vařím z toho co dům dal. Z pekingského zelí jsem dělala salát a zůstaly mi tuhé části, tak jsem je dala pod maso.
Bílé a červené hlávkové zelí dušené mám nejraději k pečené kachně nebo huse.
-
Ukládám, bod jsem již přidal
-
Janičko. Moc dobrá volba jen bych se trochu bál toho pekigského zelí. Asi bych preferoval na jemno nakrájené bílé nebo červené. Ale jinak mi to sedí +bodík 2. Zároveň tě mezi námi TOPKAMI vítám.