Suroviny pro 3 porce
Množství surovin je jen velmi orientační.
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmažím větší kousky kořenové zeleniny, zasypu moukou, osmažím ji a zaliji vodou. Osolím, přidám bobkový list, celý pepř a nové koření, uvařím do měkka a rozmixuji na hladký krém - dříve však vyjmu koření.
Krok 2: A kde je to filé? To přijde na řadu teď: polévku přivedu k mírnému varu a vložím rozmrazené filé, které se se během pár minut uvaří. Pak ho rozkouskuji v hrnci s polévkou vařečkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši.
Krok 3: Polévku můžeme okyselit citrónem nebo přidat kysanou smetanu nebo s ní polévku korunovat na talíři - a je za pár minut hotovo!
Zveřejněno 26. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
Moje poznámka
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 1 hodinou
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Jednoduchá domácí zmrzlina
rybarka007 před 2 hodinami
Cuketový perník
Boxiska před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 3 hodinami
Suroviny:
filet rybí,
mrkev,
celer,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
smetana kysaná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
citron
Komentáře (10)
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
Děkuju
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept