Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 314 kJ /
792 kcal
Bílkoviny42,12 g
Tuky9,69 g
Vláknina44,80 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy113,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme a vydlabeme měkký vnitřek, loupat se nemusí. Dýni nakrájíme na kostičky. Krok 2: Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme doměkka. Trvá to podle velikosti kostiček zhruba 20 minut. Jakmile je dýně měkká, sundáme ji ze sporáku, přidáme 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a rozmixujeme. Krok 3: Polévku vrátíme na sporák, přivedeme k varu a přidáme mléko. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí. Krok 4: Necháme probublávat asi 5-10 minut. Polévku je potřeba hlídat a často míchat, aby se nepřichytila ke dnu. Krok 5: Polévku servírujeme ozdobenou čerstvými klíčky a bazalkou.

Jak vylepšit chuť dýňové polévky

Zveřejněno 6. 1. 2022

Poznámka autorky Kocmax

Další recepty na www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXVA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes:Dýňovou polévku máme rádi , vařívám nezahuštěnou :-K

casino: Nekřtili, ale mísili. Slovo křtít zavání nepravostí, ale u nich to byl "způsob, který zvolili". Římané totiž vyráběli víno, které bylo mnohem silnější než to, které pijeme my dnes, proto ho mísili s vodou, aby nebyli v tom horkém podnebí neustále pod obraz.;-)

magdalenka:
Staří Římané křtili víno vodou a taky s tím neměli problém, že ;-)
Nastavování moukou je obvyklé, ale proč to dělat tady?
Běžně se uvařená dýně hokaido rozmixuje a posléze se podle zvyklostí doředí vodou. Stačí tedy přidat méně vody...
No a sypat mouku do horké polévky je taky OT :-(

casino: Toto je recept od Kocmax, ona má svoj spôsob taký, aký uvádza. Nemám s tým problém.

magdalenka:
Hokaido nevážím a polévku nezahušťuji.
Stačí "tyčák" :yes:
No a vy to děláte jak? :-)

casino: prečo zúfalec??? Je na každom, aký spôsob zvolí, nemyslíte?

No, další zoufalec který zahušťuje tuto polévku moukou... :-O

magdalenka: Klíčky dávám buď mungo, vojtěšku nebo pískavici. Ty se mě nejvíc osvědčily na nakličování, ale jinak myslím, že by byly dobré jakékoliv jiné klíčky.

magdalenka: Klíčky dávám až na talíř na hotovou polévku. Toho muškátového oříšku má být cca 1 g. Je to překlep, omlouvám se, hned to opravím. Vždycky tam nastrouhám zhruba 1/4 oříšku.

Prosím, aké klíčky dávaš do polievky? Nie je toho oriešku trochu veľa? Viem, že väčšia konzumácia môže spôsobiť žalúdočné problémy.

Suroviny:
dýně hokkaido, voda, mléko, mouka hladká, ořech muškátový, klíčky, bazalka čerstvá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu