Tandoori masovo-zeleninová směs

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Suroviny 3 porce

500 g vepřového masa nebo drůbežího, králičího...
2 lžičky Tandoori Masala - dle chuti
160 g pórku
2 stroužky česneku
160 g papriky
160 g rajčat
vývar nebo voda, minimální množství
sůl nebo sojová omáčka
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou rozpáleného oleje. Po osmažení zaprášíme kořením Tandoori Masala a promícháme.

  2. K masu přisypeme pokrájený pórek, papriku, rajčata a nasekaný česnek, vše promícháme, přidáme jen maličko vody (pár lžic), protože zelenina pustí vody dost a zaklopíme. Dusíme do změknutí masa za občasného promíchání. Ke konci dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem.

  3. Podušená zelenina nám udělá u masa dostatek středně hustého sosu, takže nebudeme zbytečně přilévat vodu, abychom nemuseli zahušťovat solamylem nebo moukou.

  4. Podáváme s těstovinami, rýží, bramborami, chlebem...

Komentáře k receptu Tandoori masovo-zeleninová směs

Tématické fráze: zeleninová masala masovozeleninová směsi masovo zeleninová směs s rýží zahušťování sosu pod masem zeleninivá masala recept tandoori zelenina tandori top recepty recept na masovo zeleninovou směs na topinky masovo-rajčatová směs recepty masovozeleninova směs na topinky zahušťování solamylem recept zeleninová masala masovo - zelennová směs, bramborem tandoori musaka recept na masovo zeleninový guláš masovo zeleninova smes recept směs na topinky tandori masala jak zahuštovat solamylem směs zeleniny v oleji veprove maso tandori musaka