Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Přílohy 2 názory

Suroviny

750 g očištěné hokaido dýně
100 g mrkve
cca 1 dl nízkotučného mléka
sůl, pepř, muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme. Nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Vaříme do měkka v parním hrnci nebo na sporáku v sítku, přikryté poklicí. Po uvaření přidáme podle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek.

  3. Mléko ohřejeme a po troškách přidáváme během mixování do kaše tak, abychom dosáhli požadované hustoty.

Poznámka

Dýni nikdy nevařte ve vodě. Nasákne moc vody a kaše je řídká a bez chuti. S muškátovým oříškem opatrně, je dost aromatický, stačí nastrouhat malý kousíček.

Dýňovou kaši servírujeme jako přílohu k masu, ale je dobrá i v kombinaci s dušenou zeleninou nebo s naklíčenými mungo fazolemi.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňová kaše s mrkví a muškátovým oříškem

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Eja57: Z pečené dýně je kaše také výborná. Dělám na střídačku obě :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Vyzkoušej dýni a mrkev dát do trouby a upéct doměkka - podle mne je chuť ještě lepší. Pár kapek oleje být může, ale nemusí... ( Já Hokkaidó neloupu, ale to už je na každém.)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo