Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 526 kJ / 2 038 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,29 g |
Tuky | 121,12 g |
Vláknina | 22,09 g |
Cholesterol | 444 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 36,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme stranou, cibuli nasekáme nahrubo, česnek a mrkev na plátky, později žampiony na poloviny nebo čtvrtky podle velikosti. Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme osolené a opepřené kostky masa ze všech stran dohněda. Přendáme do pekáčku nebo nádoby vhodné do trouby. Do výpeku přidáme špek a necháme restovat, přidáme cibuli a opečeme do zlaté barvy, přidáme mrkev a dál za občasného míchání restujeme.
Krok 3: Přidáme česnek, protlak a promícháme. Zalijeme sherry a necháme odpařit alkohol. Směs přendáme
k masu a podlijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby, na cca 2-2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Krok 4: V menší pánvi rozpustíme přepuštěné máslo nebo obyčejné máslo se lžičkou oleje, osmahneme malé cibulky a nakrájené žampiony. Přidáme do pekáče a promícháme, necháme pár minut (stále se vaří i vyndané z trouby), dochutíme solí a pepřem, nemusí se ničím zahušťovat. Podáváme se šťouchaným bramborem, kaší nebo s pečivem dle chuti.
k masu a podlijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby, na cca 2-2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Krok 4: V menší pánvi rozpustíme přepuštěné máslo nebo obyčejné máslo se lžičkou oleje, osmahneme malé cibulky a nakrájené žampiony. Přidáme do pekáče a promícháme, necháme pár minut (stále se vaří i vyndané z trouby), dochutíme solí a pepřem, nemusí se ničím zahušťovat. Podáváme se šťouchaným bramborem, kaší nebo s pečivem dle chuti.
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni
Zveřejněno 24. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líčka se žampiony na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXw4
Moje poznámka
Vepřová líčka se žampiony na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXw4
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 10 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 11 hodinami
Suroviny:
líčka vepřová,
špek uzený,
sádlo,
ghee,
cibule,
česnek,
cibulka,
mrkev,
bobkový list,
tymián čerstvý,
žampióny,
protlak rajčatový,
sherry,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí
Komentáře (5)