Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Andrea Nemeckova Kuchařka:

Doba přípravy: 4-5 hodin PT4H30M 4 porce Vepřové maso 2 názory

54

Suroviny

800 g vepřových líček
100 ml hovězího vývaru
50 ml rostlinného oleje
1 mrkev + půl mrkve na ozdobu
1 cibule
4 stroužky česneku
300 g celeru + 50 g na ozdobu
4 větvičky majoránky
15 lístků majoránky do hotové omáčky
8 žampionů krájených na osminky
300 ml červeného vína
2 lžíce kvalitního rajského protlaku
150 ml vína Marsala
50 g másla nakrájeného na kostičky
1 lžíce sekané ploché petržele
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek.

  2. Přidáme protlak, zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit a vložíme líčka. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  3. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Poznámka

Recept je od Zdeňka Pohlreicha, který i letos bude na 4. ročníku Gastro Food Festu.http://www.gastrofoodfest.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo