Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Andrea Nemeckova Kuchařka: Andrea…

Doba přípravy: 4-5 hodin 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

800 g vepřových líček
100 ml hovězího vývaru
50 ml rostlinného oleje
1 mrkev + půl mrkve na ozdobu
1 cibule
4 stroužky česneku
300 g celeru + 50 g na ozdobu
4 větvičky majoránky
15 lístků majoránky do hotové omáčky
8 žampionů krájených na osminky
300 ml červeného vína
2 lžíce kvalitního rajského protlaku
150 ml vína Marsala
50 g másla nakrájeného na kostičky
1 lžíce sekané ploché petržele
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek.

  2. Přidáme protlak, zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit a vložíme líčka. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  3. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Poznámka

Recept je od Zdeňka Pohlreicha, který i letos bude na 4. ročníku Gastro Food Festu.http://www.gastrofoodfest.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Tématické fráze: vepřová líčka podle pohlreicha vepřová líčka vepřová líčka recepty jak připravit vepřová líčka vepřová líčka recept vepřové líčka příprava vepřových licek vepřová líčka na majoránce recept vepřová líčka vepřová líčka se žampiony recepty na vepřové líčka vepřová líčka na česneku recept na vepřové licka veprova licka na zampionech recept vepřové líčka veprove licka na česneku recept na vepřová líčka vepřová líčka na červeném víně veprove licka na zampionech veprova licka pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo