Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Vepřové maso Doba přípravy: 4-5 hodin 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 4-5 hodin 4 názory

Suroviny 4 porce

800 g vepřových líček
100 ml hovězího vývaru
50 ml rostlinného oleje
1 mrkev + půl mrkve na ozdobu
1 cibule
4 stroužky česneku
300 g celeru + 50 g na ozdobu
4 větvičky majoránky
15 lístků majoránky do hotové omáčky
8 žampionů krájených na osminky
300 ml červeného vína
2 lžíce kvalitního rajského protlaku
150 ml vína Marsala
50 g másla nakrájeného na kostičky
1 lžíce sekané ploché petržele
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek.

  2. Přidáme protlak, zalijeme vínem a Marsalou, kterou necháme vyvařit a vložíme líčka. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi 4 hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou, ale udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, přidáme lístky majoránky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

  3. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Poznámka od kuchařky

Recept je od Zdeňka Pohlreicha, který i letos bude na 4. ročníku Gastro Food Festu.http://www.gastrofoodfest.cz

Komentáře k receptu Vepřová líčka s česnekem a majoránkou

Tématické fráze: vepřová líčka podle pohlreicha vepřová líčka jak připravit vepřová líčka vepřová líčka recepty vepřová líčka recept vepřová líčka na česneku vepřové líčka příprava vepřových licek vepřová líčka na majoránce licka na česneku recept vepřová líčka jak připravit vepřové licka vepřová líčka se žampiony recepty na vepřové líčka vepřová líčka na na žampionech recepty z vepřových líček vepřové licka na majorance vepřova líčka na víně pohlreich veprove licka na česneku recept na vepřová líčka