Vepřová líčka s celerem

nofrona Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

515

Suroviny

600 g vepřových líček
1 středně velký celer
2 kl koření na vepřové maso
3 stroužky česneku
2 středně velké cibule
2 pl sádla (oleje)
vody na podlití dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka si opereme, podélně rozkrojíme a lehce naklepeme. Česnek si očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Líčka okořeníme, posypeme česnekem, naskládáme na sebe. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.

  3. Cibule očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle. Přidáme líčka, opečeme z obou stran, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Při dušení jen mírně podléváme a líčka otáčíme.

  4. Mezi tím si očistíme celer, nakrájíme, nebo nastrouháme na malé hranolky. Ke konci dušení odděláme poklici a vydusíme maso na tuk. Hotová líčka vyjmeme a uložíme na teple.

  5. Do výpeku přidáme nachystaný celer, orestujeme, mírně podlijeme a krátce (5-10 minut) podusíme. K celeru vrátíme líčka, prohřejeme a můžeme podávat. Dle chuti můžeme dosolit.

Poznámka

Jako přílohu jsem udělal šťouchané brambory a smažené brambůrky a taky osmaženou červenou cibulku s kořením.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 73 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka s celerem

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    co na to říct, prostě absolutně vynikající mňamka :-p :yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    senky:Díky, můžu jen doporučit;-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Nádhera:yes::yes: Vepřové škraňky jsem ještě v obchodě nepotkala, musím se poptat;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře:-K

    Andrejko těším se na recept od tebe:-p

    Ivčo hledej a najdeš, tak jako zvěřinu a brzy něco přidej:-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Vepřová líčka jsem ještě neměla, jen hovězí. Máš to moc pěkné a krásně nafocené:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Markét krásná líčka:yes: A já mám radost, protože jsem konečně přes známého sehnala 3kg líček, i když hovězích:-D, sláva

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Na vepřová líčka jsem ještě nenatrefila, pouze na hovězí a mrzí mě to čím dál víc, protože tento receptík je :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkný, chutný recept, jen, kde vzít ta líčka? Včera už jsem objevila maso z lesa:-)) ale líčka tam nemají:-(( máš to moc krásně nafocené, ba přímo žravě :-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře:-)

    Aničko celer mám moc ráda a i muž se ho naučil jíst a tohle je vlastně jeho přání;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nofri, to je nádherný, šťavnatý talíř!! Hmmmmm:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maso společně s celým celerem jsem se naučila připravovat až zde podle Simuš Kučerové:-*(před tím jsem dávala jen kousek)Používám ho do všech druhů masa a je to velké pochutina:yes:
    S těmi líčky a kořením jsi připravila velice krásnou a chutnou dobrotu:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Mě by jako příloha stačil ten celer a líčka s osmaženou cibulkou musí být velmi chutné. Hezká fotečka:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásně šťavnatý recept, bude to náramná dobrůtka:-p:-p;-):yes::yes::-):-K
    foto mocinky hezké, až mi slza ( závisti, že to nemám:-( ) ukápla:-8:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Díky:-)

    U nás jsou líčka vepřová docela často, zato hovězí ne a ne sehnat:-S

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Taková dobrota:yes::yes::yes:Tady u nás na ta líčka nikde nenarazím:-//

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo