Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 556 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,24 g |
Tuky | 72,08 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 229,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame s vajíčkami. Pridáme mlieko, ´korenie (pri sladkej verzii korenie vynecháme) a soľ. Dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinúť.
Krok 2: Do formy na muffiny dáme do každej formičky ½ lyžičky oleja a dáme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 minút.
Krok 3: Potom formu vyberieme a cesto rozdelíme do 12 formičiek. Ihneď dáme späť do rúry a pečieme cca 15-18 minút. Rúru neotvárame. Upečenosť poznáme podľa tmavšej farby.
Krok 4: Slanú verziu podávame ako prílohu k pečenému mäsu.
Sladkú verziu polejeme pudingom, alebo jogurtom a ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.
Sladkú verziu polejeme pudingom, alebo jogurtom a ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.
Zveřejněno 29. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Moje poznámka
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 40 minutami
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 2 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
pepř,
sůl,
olej,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
sůl,
olej,
pudink,
ovoce
Komentáře (21)
Jj., "cecky" jsou urcite
Kozí cecky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje...
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
Mňa osobne názvy jedál zaujímajú najmenej, podstatné je jedlo, nie ako ho pomenujem.