Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 556 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,24 g |
Tuky | 72,08 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 229,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame s vajíčkami. Pridáme mlieko, ´korenie (pri sladkej verzii korenie vynecháme) a soľ. Dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinúť.
Krok 2: Do formy na muffiny dáme do každej formičky ½ lyžičky oleja a dáme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 minút.
Krok 3: Potom formu vyberieme a cesto rozdelíme do 12 formičiek. Ihneď dáme späť do rúry a pečieme cca 15-18 minút. Rúru neotvárame. Upečenosť poznáme podľa tmavšej farby.
Krok 4: Slanú verziu podávame ako prílohu k pečenému mäsu.
Sladkú verziu polejeme pudingom, alebo jogurtom a ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.
Sladkú verziu polejeme pudingom, alebo jogurtom a ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.
Zveřejněno 29. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Moje poznámka
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 3 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 2 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 4 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
pepř,
sůl,
olej,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
sůl,
olej,
pudink,
ovoce
Komentáře (21)
Jj., "cecky" jsou urcite
Kozí cecky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje...
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit