Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 317 kJ / 1 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,22 g |
Tuky | 5,19 g |
Vláknina | 120,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 309,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno.
Namočíme je přes noc do vody. Krok 2: Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky celé paličky česneku a s bobkovými listy.
Vody dáme asi 5 cm nad fazole a vaříme do změknutí. Vodu dle potřeby doléváme. Krok 3: Měkké fazole odstavíme ze sporáku. Vyndáme bobkové listy.
Vody by mělo být zhruba tak, aby fazole byly těsně pod hladinou. Pokud máme v hrnci vody více, slijeme do kastrůlku.
Přidáme sůl a mletý černý pepř dle chuti. Krok 4: Fazole, včetně uvařené cibule a česneku rozmixujeme na hladkou kaši. Pokud je málo tekutiny, použijeme tu, kterou jsme dali stranou. Krok 5: Tuto kaši nalijeme do mističek. Krok 6: Na oleji osmahneme zbylé tři cibule, které nakrájíme na proužky do zlatova.
Osmaženou cibulku vyndáme z oleje na talířek, do stejného oleje dáme jednu malou plechovku rajského protlaku a chvilku za stálého míchání smažíme. Krok 7: Do mističek s fazolovou kaší rozdělíme osmaženou cibulku a lžící poléváme olejem s rajským protlakem. Krok 8: Jíme s čerstvým chlebem teplé i za studena.
Pokud nesníme hned vše, přes mističky dám potravinářskou fólii a dám do lednice na později.
Namočíme je přes noc do vody. Krok 2: Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky celé paličky česneku a s bobkovými listy.
Vody dáme asi 5 cm nad fazole a vaříme do změknutí. Vodu dle potřeby doléváme. Krok 3: Měkké fazole odstavíme ze sporáku. Vyndáme bobkové listy.
Vody by mělo být zhruba tak, aby fazole byly těsně pod hladinou. Pokud máme v hrnci vody více, slijeme do kastrůlku.
Přidáme sůl a mletý černý pepř dle chuti. Krok 4: Fazole, včetně uvařené cibule a česneku rozmixujeme na hladkou kaši. Pokud je málo tekutiny, použijeme tu, kterou jsme dali stranou. Krok 5: Tuto kaši nalijeme do mističek. Krok 6: Na oleji osmahneme zbylé tři cibule, které nakrájíme na proužky do zlatova.
Osmaženou cibulku vyndáme z oleje na talířek, do stejného oleje dáme jednu malou plechovku rajského protlaku a chvilku za stálého míchání smažíme. Krok 7: Do mističek s fazolovou kaší rozdělíme osmaženou cibulku a lžící poléváme olejem s rajským protlakem. Krok 8: Jíme s čerstvým chlebem teplé i za studena.
Pokud nesníme hned vše, přes mističky dám potravinářskou fólii a dám do lednice na později.
Zveřejněno 18. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole s přelivem po Moldavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zZ1
Moje poznámka
Fazole s přelivem po Moldavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zZ1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený salkový koláč se sušenkami
MilosCz před 1 minutou
Tvarůžková pomazánka s tvarohem
ajahaffukfuk před 5 minutami
Pomazánka z lučiny a červené řepy
Ellen1 před 16 minutami
Langoše z jogurtu
Haninkakan před 39 minutami
Švestkové knedlíky
joji.pisecky před 1 hodinou
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 2 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
rici.cochtan před 2 hodinami
Cuketová pomazánka na topinky
esso před 3 hodinami
Špenát
imzlin@seznam.cz před 3 hodinami
Suroviny:
fazole,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
olej
Komentáře (3)