Bostonské fazole

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Luštěniny 15 názorů

Suroviny

500 g červených fazolí
250 g uzeného bůčku
3 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce javorového sirupu
sůl
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem a druhý den slijeme vodu.

  2. Zalijeme čerstvou vodou a na mírné teplotě uvaříme téměř doměkka (na skus).

  3. Při cezení si ponecháme asi 200 ml vývaru z fazolí.

  4. Bůček nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho, přidáme scezené fazole, hořčici, javorový sirup, dobře osolíme a důkladně promícháme.

  5. Zasypeme práškem do pečiva.

  6. Do zapékací misky vytřené máslem vložíme fazolovou směs, zalijeme vývarem z fazolí a pečeme přikryté v troubě rozehřáté na 200°C asi dvě hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bostonské fazole

  • Mayhem Mayhem

    Je to moc dobré. 2 hodiny moc není, je to tak akorát.
    Chuť je to moc zajímavá a pošmákli jsme si. Já jako tradičně vylepšoval dvojitou porcí uzeného a moc moc chutnalo. Pošmákli jsme si.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Fazole milujeme - ráda vyzkouším ;-)

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Eliza: no tak dobře, tím spíš je vyzkouším! do novoroční dietky se luštěniny hodí :-8 díky.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Fazole máme moc rádi. Jen musím koupit ten javorový sirup;-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    To bude u nás moc chutnat:yes::yes: hlavně manželovi:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Recept pro mého muže jak dělaný
    proto ukládám:-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Další parádní"pecka"do mé fazolové sbírky:-K:yes:Mňam:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Fakt ne;-), nepopletla...mám to ze dvou zdrojů (kuchyně USA a Speciality světových kuchyní), které jsem srovnávala, sloučila a upravila ještě podle kolegyně, která je jedla přímo v Bostonu. Všude je uvedeno tak dlouhé pečení - taky se mi to zdálo dlouho a zbytečné, říkala jsem si, že jsou dobré i bez toho zapečení. Ale jen do té doby, než jsem to vyzkoušela. Je to fakt podstatný rozdíl. Bála jsem se, že z toho bude rozvařený maglajz, ale ne - fazole zůstanou pevné a dobroučké.:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Krása nesmírná! :-p:yes:+

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    aisha: To je pravda, nedošlo mi to při nočním čtení ;-) 2 hodiny se mi také zdá moc. Co Elizo? Nepopletla jsi to opravdu?

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    zajmavá příprava fazolí už jsem dlouho neměli:yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    jarka skrobakova: Myslim, ze po prasku do peciva fazole lepe zvetsi svuj objem. U nas se k lusteninam pri namaceni a vareni vzdy pridava do vody trocha sody nebo prave prasek do peciva..:-K

    Pekny a jednoduchy receptik..:yes:..opravdu peceme 2 hodiny? Take mi to prijde dlouho.

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    aaadobromila: trosku me zarazi ty 2hodiny v troube na 200 :-((( neni to preklep?? Urcite vyzkousim, muze to byt uzasna mnamka:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    zajímavá úprava fazolí, jakou funkci tam má ten prášek do pečiva? Bude to sladkoslané předpokládám dle ingrediencí. Moc mně to zajímá tak si tento rcp ukládám pro vyzkoušení Eliz. Líbí se mi:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Hm, Eliz, tak tohle udělám!!! Už dlouho si říká, že bychom měli jíst fazole a že v našem jídelníčku chybí. Tohle je úprava naprostě podle mého gusta a určitě brzy takhle fazole upravím. Mám na ně úplně chuť !!!

    Odpovědět

Tématické fráze: úprava fazolí bostonské pečené fazole recepty na upravu fazoli fazole úprava fazole recepty fazole soda fazole recept recepty z fazolí bostoske fazole kuchynska uprava fazole bolonske fazole úprava fazole kuchyňská úprava fazolí dna a fazole úprava fazolí recept fazole fazole příprava vaření fazole a dna fazole a dna fazole dělané v troubě

Zapomněl/a jsem heslo