

Bostonské fazole
Suroviny 4 porce
- 500 g červených fazolí
- 250 g uzeného bůčku
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžíce javorového sirupu
- sůl
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- máslo
Postup přípravy receptu
Fazole namočíme den předem a druhý den slijeme vodu.
Zalijeme čerstvou vodou a na mírné teplotě uvaříme téměř doměkka (na skus).
Při cezení si ponecháme asi 200 ml vývaru z fazolí.
Bůček nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho, přidáme scezené fazole, hořčici, javorový sirup, dobře osolíme a důkladně promícháme.
Zasypeme práškem do pečiva.
Do zapékací misky vytřené máslem vložíme fazolovou směs, zalijeme vývarem z fazolí a pečeme přikryté v troubě rozehřáté na 200°C asi dvě hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bostonské fazole
-
Je to moc dobré. 2 hodiny moc není, je to tak akorát.
Chuť je to moc zajímavá a pošmákli jsme si. Já jako tradičně vylepšoval dvojitou porcí uzeného a moc moc chutnalo. Pošmákli jsme si. -
Fazole milujeme - ráda vyzkouším
-
Eliza: no tak dobře, tím spíš je vyzkouším! do novoroční dietky se luštěniny hodí
díky.
-
Fazole máme moc rádi. Jen musím koupit ten javorový sirup
-
To bude u nás moc chutnat
hlavně manželovi
-
Recept pro mého muže jak dělaný
proto ukládám -
Další parádní"pecka"do mé fazolové sbírky
Mňam
-
Fakt ne
, nepopletla...mám to ze dvou zdrojů (kuchyně USA a Speciality světových kuchyní), které jsem srovnávala, sloučila a upravila ještě podle kolegyně, která je jedla přímo v Bostonu. Všude je uvedeno tak dlouhé pečení - taky se mi to zdálo dlouho a zbytečné, říkala jsem si, že jsou dobré i bez toho zapečení. Ale jen do té doby, než jsem to vyzkoušela. Je to fakt podstatný rozdíl. Bála jsem se, že z toho bude rozvařený maglajz, ale ne - fazole zůstanou pevné a dobroučké.
-
Krása nesmírná!
+
-
aisha: To je pravda, nedošlo mi to při nočním čtení
2 hodiny se mi také zdá moc. Co Elizo? Nepopletla jsi to opravdu?
-
zajmavá příprava fazolí už jsem dlouho neměli
-
jarka skrobakova: Myslim, ze po prasku do peciva fazole lepe zvetsi svuj objem. U nas se k lusteninam pri namaceni a vareni vzdy pridava do vody trocha sody nebo prave prasek do peciva..
Pekny a jednoduchy receptik....opravdu peceme 2 hodiny? Take mi to prijde dlouho.
-
aaadobromila: trosku me zarazi ty 2hodiny v troube na 200
( neni to preklep?? Urcite vyzkousim, muze to byt uzasna mnamka
-
zajímavá úprava fazolí, jakou funkci tam má ten prášek do pečiva? Bude to sladkoslané předpokládám dle ingrediencí. Moc mně to zajímá tak si tento rcp ukládám pro vyzkoušení Eliz. Líbí se mi
-
Hm, Eliz, tak tohle udělám!!! Už dlouho si říká, že bychom měli jíst fazole a že v našem jídelníčku chybí. Tohle je úprava naprostě podle mého gusta a určitě brzy takhle fazole upravím. Mám na ně úplně chuť !!!