Vepřová plec po znojemsku
Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či knedlíkem. Je to skvělý tip na víkendový oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 027 kJ / 1 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,11 g |
Tuky | 117,23 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 8,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme. Špek a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po krajích nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, plátky masa po obou stranách osmahneme a odložíme stranou.
Krok 4: Do výpeku dáme špek, cibuli a restujeme do zhnědnutí cibule. Přidáme osmahnuté maso a přilijeme vývar tak, aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 5: Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku. Sádlo rozehřejeme v pánvi a přidáme do něj stejné množství mouky. Za stálého míchání smažíme, dokud není jíška tmavá.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky, tmavou jíšku a ještě asi 10 minut provaříme.
Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 7. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Moje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 33 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 38 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 46 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
sádlo,
špek,
vývar masový,
okurky sterilované,
mouka hladká
Komentáře (3)