Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 732 kJ / 2 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,98 g |
Tuky | 109,04 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 376,39 g |
Postup přípravy
Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií. Krok 3: Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).
Zveřejněno 10. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banketky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrjW
Moje poznámka
Banketky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LrjW
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 16 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 21 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 58 minutami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 58 minutami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 8 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 9 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 9 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 9 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 11 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
banketky recept,
banketky ze sadla,
recept na domácí banketky,
recept na banketky,
recept na banketni pecivo,
domaci banketky
Suroviny:
mléko,
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sádlo,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (4)