Banketky II.

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

200 g mléka
20-30 g vody
400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 žloutek
50 g změklého másla
50 g změklého sádla
1 lehce navršená lžička soli (7-8 g)
1 lehce navršená lžička cukru (7-8 g)
21 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka).
    Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní surovina a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu nakynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 18-20 kousků a z každého uděláme malou houstičku nebo rohlíček. Všechny necháme vedle sebe vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Vykynuté banketky potřeme vodou (a můžeme sypnout semínky) a upečeme v dobře vyhřáté troubě (230 °C/10-12 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banketky II.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na banketni pecivo domaci banketky

Zapomněl/a jsem heslo