Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 330 kJ / 2 947 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,33 g |
| Tuky | 130,02 g |
| Vláknina | 2,80 g |
| Cholesterol | 2,73 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 318,48 g |
Postup přípravy
Nejprve ušleháme bílky se solí do tuhých špiček. V jiné misce ušleháme do husté bílé pěny žloutky s cukrem, přidáme pudinkový prášek, promícháme ručně metličkou a po částech zlehka vmícháme sníh. Rozetřeme na připravený plech a pečeme cca 8 minut dorůžova. Krok 2: Na velkou roládu rozpustíme máslo a necháme zchladnout, vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme dorůžova cca 10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím dáme do misky tvaroh, cukr, ušlehanou šlehačku a vyšlehaný krém dáme do chladu. Malou roládu potřeme džemem (dala jsem domácí borůvkový). Stočíme z obou stran směrem ke středu roládky a rozřízneme na dva kusy. Krok 5: Velký vychladlý plát rozdělíme na poloviny 34x21 cm. Na každý dáme polovinu tvarohového krému, položíme ke kraji malou roládku a stočíme. Necháme v chladu ztuhnout, můžeme pocákat čokoládou nebo ozdobit šlehačkou. Nakrájíme tenkým ostrým nožem na plátky 1,5 -2 cm.
Zveřejněno 10. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Moje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 23 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 11 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
sůl,
marmeláda,
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
máslo,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
smetana,
čokoláda,
olej
Komentáře (7)
A ještě se zeptám, potřebovala bych bezlepkovou variantu, mohl by se na velkou roládu použít jen Solamyl a nahradit jím i mouku? Děkuji.