

Plněné žampiony ve "veselé peřince"
Suroviny
- 8 velkých žampionů
- na náplň:
- -----------
- 200 g vepřového mletého masa
- 150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam
- 1 najemno pokrájená menší cibulka
- 1 vejce
- 2 PL pokrájeného čerstvého libečku
- 2 PL petrželky
- sůl
- pepř na dochucení
- na veselou peřinku:
- ------------------------
- 200 ml horké vody
- 2 PL oleje
- 3 PL sladká chilli omáčka
- 3 PL sojové omáčky
- 1 červená cibule
- 2 řapíky celeru
- 1/4 masité žluté papriky
- 1/4 masité červené papriky
- (žampiony - nožky a vnitřky)
- sůl
Postup přípravy receptu
Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.
Zeleninu si nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka.
Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme.
Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu.
Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme.
Podáváme se šťouchanými bramborami,ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Konečně se mi podařily zlikvidovat všechny"zbytky" zde použitých surovin z ledničky včetně červeného vína, které jsem použila místo vody na podlití.Ty"zbytky"budou pro někoho asi znít divně(žampiony byly včera zakoupené)ale my jsme si pochutnali:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné žampiony ve "veselé peřince"
-
aisha:Marti,ani nevíš jakou jsi mi udělala radost
Děkuji,že jsi vyzkoušela zrovna tyto žampiony a také moc díky za krásnou fotku
Na mase nezáleží
každý si dá to,co má,nebo co mu chutná
Děkuji i všem ostatním za zájem a hezké komentíky -
Dnes jsem zkousela Tvuj recept, jen misto veproveho masa jsem pouzila hovezi. Moc nam chutnalo..
...maso krasne stavnate, upecena zelenina a stava chutove vynikajici..
..pridavam foto a bodik.
-
Anna Kocikova: Aničko, já bych tě na ty jahody klidně pozvala
, protože jsem každý druhý den natrhala mísu (cca 1,5 kg jahod) a teď budu sklízet v podobném množství angrešt
. Ale je milé, že by ses se mnou podělila o ty plněné houbičky. Díky
-
na 100% vy-ni-ka-jí-cí ... dávám do oblíbených ..
-
Krásný receptík a skvělé foto
+
-
Všem Vám moc děkuji za velice milé komentáře,které mě vždy hodně potěší
Sretti opět nezklamala a já jsem se s chutí zasmála
Rozmarýnko,nevím co mám raději-jestli plněné žampiony,nebo jahody přímo ze záhonu,které nádherně voní a chutnají po sluníčku,Ale s Tebou bych se klidně ráda podělila -
Bibinka:Bibinko málo rozvinuté,naplněné a zapečené bedličky miluju
Ale nejsou lidi na sběr
Ještěže máme ty markety a v nich žampionky
Dívala jsem se na ty přidané rádoby podobné receptíky
Podobnost je opravdu veliká,hlavně v těch žampionech
ale ty Tvoje žampionky s vinnou klobásou nikdo nepřidal
-
Aničko - no co k tomu po srettce dodat
prostě fantazie
(není nad to umět zužitkovat zbytky) -
No maucta pani anýzková
to neni vubec zadna vesela perinka! To je duchna k sezrani! U tehle perinky bych se nerehtala, u te bych neslusne mlaskala a chrochtala blazenosti
plnene žamprdóny ja taky rada
a ta tvoje šťáva. . skoda slov, moje sliny to na me prasknou samy
takze co z toho vyvodime? No jasny -
Anna Kocikova:Aničko, to je pěkné papáníčko, taky nadívám houby a nejvíc mi chutnají nadívané bedly(mám tu recept) a právě žampiony. Ten tvůj recept mě nutí k vyzkoušení a máš za něj 16.boda
-
Aničko, krásné vařeníčko
, docela bych si dala, protože já už 3 týdny konzumuji přívaly zralých jahod a ty jdou jedině na sladko. A posílám 14. bodík
-
Chutně naplněné hlavičky
-
-
moc líbí! A oceňuju krásně udělaný fotopostup
-
Aničko,uložím si ten Tvůj receptík,je moc jedlý a máš krásná fota