Plněné žampiony ve "veselé peřince"

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: s přípravou a pečením do 60 minut Houby 26 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

8 velkých žampionů
Na náplň:
-----------
200 g vepřového mletého masa
150 g nahrubo nastrouhaného sýra eidam
1 najemno pokrájená menší cibulka
1 vejce
2 PL pokrájeného čerstvého libečku
2 PL petrželky
sůl
pepř na dochucení
Na veselou peřinku:
------------------------
200 ml horké vody
2 PL oleje
3 PL sladká chilli omáčka
3 PL sojové omáčky
1 červená cibule
2 řapíky celeru
1/4 masité žluté papriky
1/4 masité červené papriky
(žampiony - nožky a vnitřky)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.

  2. Zeleninu si nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky na širší proužky a cibuli na půl kolečka.

  3. Vložíme do zapékací mísy, mírně osolíme, zakápneme olejem, sojovou a chilli omáčkou a promícháme.

  4. Všechny uvedené suroviny na náplň v míse důkladně promícháme, naplníme do vydlabaných žampionových kloboučků a narovnáme do zapékací mísy na připravenou zeleninu.

  5. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut zapéct. Pečeme na ¾ výkon trouby (já mám obyčejnou plynovou). 10 minut před koncem troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko a dopečeme.

  6. Podáváme se šťouchanými bramborami,ale jsou dobré i jen s lehce osmaženým a mírně očesnekovaným bílým pečivem.

Poznámka

Konečně se mi podařily zlikvidovat všechny"zbytky" zde použitých surovin z ledničky včetně červeného vína, které jsem použila místo vody na podlití.Ty"zbytky"budou pro někoho asi znít divně(žampiony byly včera zakoupené)ale my jsme si pochutnali:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné žampiony ve "veselé peřince"

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    aisha:Marti,ani nevíš jakou jsi mi udělala radost:-)):-K:-KDěkuji,že jsi vyzkoušela zrovna tyto žampiony a také moc díky za krásnou fotku:-*Na mase nezáleží;-)každý si dá to,co má,nebo co mu chutná:-)

    Děkuji i všem ostatním za zájem a hezké komentíky:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Dnes jsem zkousela Tvuj recept, jen misto veproveho masa jsem pouzila hovezi. Moc nam chutnalo..:yes::yes:...maso krasne stavnate, upecena zelenina a stava chutove vynikajici..:-K..pridavam foto a bodik.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Anna Kocikova: Aničko, já bych tě na ty jahody klidně pozvala:-K, protože jsem každý druhý den natrhala mísu (cca 1,5 kg jahod) a teď budu sklízet v podobném množství angrešt:-D:-D. Ale je milé, že by ses se mnou podělila o ty plněné houbičky. Díky:-K:-*

    Odpovědět

  • Liska741 Liska741

    na 100% vy-ni-ka-jí-cí ... dávám do oblíbených ..:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Krásný receptík a skvělé foto :yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Všem Vám moc děkuji za velice milé komentáře,které mě vždy hodně potěší:-K:-K
    Sretti opět nezklamala a já jsem se s chutí zasmála:-D:-D:yes:
    Rozmarýnko,nevím co mám raději-jestli plněné žampiony,nebo jahody přímo ze záhonu,které nádherně voní a chutnají po sluníčku,Ale s Tebou bych se klidně ráda podělila;-):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinka:Bibinko málo rozvinuté,naplněné a zapečené bedličky miluju:-8:-*Ale nejsou lidi na sběr;-):-))Ještěže máme ty markety a v nich žampionky:-DDívala jsem se na ty přidané rádoby podobné receptíky:-)Podobnost je opravdu veliká,hlavně v těch žampionech:-D:-Dale ty Tvoje žampionky s vinnou klobásou nikdo nepřidal:-S

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    Aničko - no co k tomu po srettce dodat:-D prostě fantazie:yes::-D
    (není nad to umět zužitkovat zbytky)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    No maucta pani anýzková:-O to neni vubec zadna vesela perinka! To je duchna k sezrani! U tehle perinky bych se nerehtala, u te bych neslusne mlaskala a chrochtala blazenosti:-p plnene žamprdóny ja taky rada:-p a ta tvoje šťáva. . skoda slov, moje sliny to na me prasknou samy:-p
    takze co z toho vyvodime? No jasny :yes::-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aničko, to je pěkné papáníčko, taky nadívám houby a nejvíc mi chutnají nadívané bedly(mám tu recept) a právě žampiony. Ten tvůj recept mě nutí k vyzkoušení a máš za něj 16.boda:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, krásné vařeníčko:-K, docela bych si dala, protože já už 3 týdny konzumuji přívaly zralých jahod a ty jdou jedině na sladko. A posílám 14. bodík:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Chutně naplněné hlavičky:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • cathleen cathleen

    :-8moc líbí! A oceňuju krásně udělaný fotopostup:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko,uložím si ten Tvůj receptík,je moc jedlý a máš krásná fota:-K;-):-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo