Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravanské kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky lze udělat na tisíce způsobů a nikdy nezklamou na oběd, k večeři, do salátů nebo k svačinkám. Vyzkoušejte lehce pikantní verzi s chilli a Moravankou, která vytvoří zajímavou variaci kuřecí směsi.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 747 kJ /
896 kcal
Bílkoviny167,38 g
Tuky12,07 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,06 g
Sacharidy24,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a zakápneme sójovou omáčkou, olejem a opepříme. Necháme hodinku až dvě uležet. Krok 2: Na oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulky a přidáme maso. Restujeme zprudka a krátce, jen co maso zbělá, přidáme hořčici a Moravanku. Krok 3: Kdo má rád pikantní, přidá nálev, kdo ne, podlije vývarem nebo vodou. Ve zvolené tekutině zároveň rozmícháme i škrob. Krok 4: Maso dusíme jen asi deset minut, přidáme rozmíchaný škrob a zahustíme. Krok 5: Vaříme už jen asi minutku, aby maso nebylo vysušené. Dochutíme chilli omáčkou nebo špetkou cukru a pepřem.

TIP: Návod na přípravu dokonalých domácích hranolek

Zveřejněno 7. 11. 2020

Poznámka autorky mika59

Výsledná chuť bude trochu jiná podle toho, co použijete k podlití. Já jsem použila nálev. Podáváme s hranolky, rýži nebo opečenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0J8N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0J8N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marylka: Děkuji :-K:-K

Rychlé, nenáročné a chutné jídlo... Je dobré jak s rýží, tak i s pečenými bramborami...

Zazie: Děkuji moc za milou zprávu:-K:-K

Příjemná sladkokyselá, lehce pálivá chuť. A díky sójové omáčce ani nebylo zapotřebí dosolovat.

Uvaril som, je to výborné! Na šťavu som použil nálev. Vďaka za recept! Pridávam foto.

mika59: děkuji. Já totiž krémžskou hořčici nemusím :-8

zujali: Podle toho, jak chcete směs pikantní. Stačí i obyčejná.:-)

Mohu dát obyčejnou a nebo dijonskou hořčicí?

zdenka.s: Zdeničko děkuji :-K .není lepší pochvaly, než po vyzkoušení, milá zpráva..:-K:-K:-K

mika59 :Olizovali jsme se doslova až za ušima :-D
Jen , jakožto závislák , jsem přidala libeček ,ale to spíš pro oko. Další skvělý a rychlý recept od skvělé kuchařinky , hezký den :-K

zdenka.s: Zdeničko určitě ano. :-K

Může být bramborový škrob? Jinak mám všechno doma .
Málem mi utekl určitě skvělý recept ;-)

Suroviny:
prsa kuřecí, cibulka jarní, hořčice kremžská, omáčka sojová, omáčka chilli sladká, moravanka, škrob kukuřičný, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu