Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené vepřové řízky z trouby

Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud jako přílohu zvolíte vařený brambor určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 4,9 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 346 kJ /
1 278 kcal
Bílkoviny30,52 g
Tuky100,77 g
Vláknina14,32 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 2,13 g
Sůl4,95 g
Sacharidy58,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Maso očistíme, osušíme, osolíme z obou stran a obalíme ve strouhance. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Obalené plátky přes fólii důkladně naklepeme. Vejce rozklepneme do nízké misky, přidáme dvě lžíce mléka (nebo smetany) a vidličkou dobře rozkvedláme. Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a jakmile po vložení špejle jdou ode dna bublinky, můžeme smažit.
Obalené plátky ve strouhance postupně protáhneme z obou stran ve vejcích a vložíme do oleje. Krok 4: Smažíme krátce do mírného zlátnutí. První dva plátky potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do menšího pekáčku. Krok 5: Cibule rozkrojíme na půl, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Polovinu nasypeme na maso, na cibuli poklademe slaninu a položíme opět maso potřené česnekem, cibuli, celé pokryjeme slaninou a zakryjeme alobalem (matnou stranou ven). Krok 6: V předehřáté troubě pečeme a zhruba po 30 minutách odstraníme alobal a dopečeme 10 minut odkryté nebo můžeme nechat péct jen na 170° C zhruba 90 minut - masíčko je krásně měkoučké. Krok 7: Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými bramborami a doplníme zeleninovým salátem podle chuti.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 24. 5. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tyto řízky jsem jedla na návštěvě u kamarádky asi před 28 roky a od té doby je dělávám, dnes už jen jako vzpomínku na ni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: :-) děkuji, cibule i česnek tomu dodají šmrnc, kde to jde tak dám, jak já říkám můj syn by mohl mít česnek i v "krupicové kaši":-K hezký večer

elusenka: :-)díky za odpověď, chápu to, hovězí má úplně jinou chuť ale je to tak aspoň na 3 hodiny, čím déle se pomalu dělá tím je lepší. :-K Krásný večer

Moc hezky připraveno,líbí se mi i to vylepšení s cibulí:yes::-K

Marie Svarcova: Ze zadní kýty . Zkoušela jsem samozřejmě i z vepřového , ale nějak tomu nemůžu přijít na chut.

elusenka: :-) děkuji za komentář , tady to o tom je, aby každý vařil jak a co má rád;-) malý dotaz z jakého hovězího to děláš ? určitě to je dobrota:-K hezký zbytek dne

Já mám nejraději s hovězího masa. Řízky naruby byl šlágr když mi bylo asi 10 a recept originál byl s hovězího to mamka dělala často a já v tom pokračuji

RubyRom: :-)děkuji za komentář a jsem moc ráda, že to znáš , je to starý a oblíbený recept:-K hezký den

Moc dobré a u nás také velmi oblíbené:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, strouhanka, vejce, mléko, cibule, česnek, slanina anglická, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu