Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základ na "husté" polévky - krok za krokem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

24. 8. 2010 14:10

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie3 602 kJ / 861 kcal
Bílkoviny21,01 g
Tuky27,27 g
Vláknina32,91 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy120,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Česnek můžete do polévky jak namačkat, tak i nechat pouze stroužky, záleží na tom, jak pikantní to chcete mít a jak to kdo má rád. Po uvaření se dá vytáhnout z hrnce ven. Všechnu zeleninu kořenovou krájejte na jemno či strouhejte na hrubém struhadle, rychleji se uvaří a pustí více aroma. Je to základ, s kterým jsem začínala, tak se omlouvám všem zkušenějším kuchařkám a doufám, že jsem na nic nezapoměla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michelle76 michelle76

28. 8. 2010 08:39

Ahojky, a všem moc děkuji.:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 8. 2010 18:25

Krásně vše popsané, moc se mi to líbí, to jsou rady k nezaplacení;-)+1:yes:

Suvicka Suvicka

24. 8. 2010 18:19

Libi se mi, jak krasne jsi to rozepsala, kolik, ceho, kdy, kam, protoze jsem taky zacinala od oka metodou pokus - omyl a bylo to dost nejiste. Mela jsem stesti, ze jsem se casto divala na maminku, jak vari, takze jsem si celkem pamatovala, co jak delala. Ale zkusene kucharky uz davaji suroviny tak, jak maji rady a nejake miry uz ani neznaji. Takhle si to muze zacinajici kucharinka v klidu vyzkouset. Ke stavu "podle chuti" uz pak kazda dojde praxi. Je fajn, ze tu takove podrobne receptiky jsou. Zaslouzeny 4. bodik pro tebe. :yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2010 15:33

Chválím, to je fakt pro začátečníky bomba. Když vzpomenu na své začátky..:-/:yes::yes:

Paprika Paprika

24. 8. 2010 15:31

Dělám velmi podobně a moc dobře, žes to sem dala pro začátečníky. :yes::yes:

Eliza Eliza

24. 8. 2010 15:07

Michelle, to je perfektní a velmi záslužný recept do kategorie pro začátečníky...:yes:
Když jsem začínala vařit, odehrávalo se to asi takto (bydleli jsme u rodičů bývalého manžela) - tchýně mi ráno řekla, aˇuvařím např. bramboračku a odjela do práce. V kuchařce stálo: "Umícháme tmavou jíšku..." Nebo jen "Polévku zahustíme jíškou" a já byla v háji...:-( Pamatuji si, že tu první jsem raději zahustila ovesnými vločkami... A vlastně jsem si na všechno přišla sama. Jó, kdyby býval byl internet...;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na huste polivky husté polévky husté polévky recepty vaříme krok za krokem husté zeleninové polévky kdy se dává jíška do polévky huste polivky polévkový základ hustá česneková polévka chvilka pro tebe vaříme krok za krokem hustá zeleninová polévka zaklad polevek zaklad na polivku zaklady polevek hustý polévky polivky huste polevky husté zeleninovy zaklad do polivky recepty husté polévky hustá zeleninová polévka se šmakounem

Suroviny: máslo, mrkev, celer, cibule, brambory, mouka hladká, voda, sůl, podravka, harmonie chuti, masox, fazole, brambory, česnek, majoránka, pepř, ocet, zelenina, brambory, česnek, majoránka, pepř

TopRecepty.cz

Základ na "husté" polévky - krok za krokem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9RV