Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě dezertů, jako je třeba bezová panna cotta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 3,60 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 86 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Zveřejněno 27. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Moje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 3 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 5 hodinami
Kari korma
Přidáno před 13 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 17 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 50 minutami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 53 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 57 minutami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 5 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 12 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 13 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 14 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
ocet ovocný,
voda
Komentáře (6)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7