Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě dezertů, jako je třeba bezová panna cotta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Zveřejněno 27. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Moje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 39 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 1 hodinou
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 1 hodinou
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
ocet ovocný,
voda
Komentáře (6)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7