Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj uděláme velmi osvěžující nápoj, hodí se ale i při přípravě dezertu - bezové panna cotta.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Zveřejněno 27. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Moje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Nejnovější recepty
Pečené plněné papriky s pečeným květákem s kari (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se sušenými rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Batátové bramboráčky
Přidáno před 9 hodinami
Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Ruské bifteky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stripsy z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza jako z pizzerie
Rokallli před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Evice před 5 hodinami
Buchta z listového těsta s broskvemi a pudinkem
Anaja před 8 hodinami
Jednohubky na oslavu
Vlasta159 před 8 hodinami
Červená čočka s kuskusem a zeleninou
Lucie1001 před 9 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Stibka před 9 hodinami
Medové kuřecí kousky inspirované Asií
Nelinka2013 před 11 hodinami
Rychlý, jednoduchý jablečný moučník
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
ocet ovocný,
voda
Komentáře (5)