Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 8,61 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek.
Krok 2: K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká.
Krok 3: Následně do toho vmíchám na nudličky nakrájené zelené papriky, které v tom chvíli podusím.
Krok 4: V tom čase spařím a oloupu rajčata, nakrájím je a přidám je k paprikám.
Krok 5: Všechno spolu dusím (rajčata pustí šťávu, nebo podleju hrnkem nebo dvěma hrnky vody, podle toho, jak chci mít papriky měkké a kolik chci mít nakonec šťávy).
Krok 6: Osolím, opepřím a hotové zaliji dobrou šlehačkou.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Moje poznámka
Lečo se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQvP
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Suroviny:
rajče,
paprika čerstvá zelená,
klobása,
cibule,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání
Komentáře (7)
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.