Česnekovo - bylinková hovězí líčka

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

1000 g hovězích líček
4-6 stroužků česneku
barevný pepř
černý pepř
150 g cibule
500 ml silného vývaru
2 - 3 lžíce rajčatového protlaku
čerstvý tymián
olej
sypká červená paprika
máslo
sůl
( červené víno, množsvtí dle každého)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda.

  3. Líčka vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájené plátky česneku, cibule a orestujeme.

  4. Přimícháme rajčatový protlak, sypkou červenou papriku, hrubě nasekané stonky tymiánu, ještě jednou vše promícháme, vložíme zpět orestovaná líčka a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem).

  5. Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na 40-45 minut vařit. Nejdříve na vyšší teplotu. Od doby prvního zasyčení, snížíme teplotu a vaříme doměkka.

  6. Po otevření tlakového hrnce měkká líčka vyjmeme. Omáčku, podle potřeby dál ještě svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak ještě naředíme vývarem. (můžeme posypat podle potřeby hladkou moukou).

  7. Líčka vložíme zpět do nádoby prohřát. Podáváme buď s těstovinami nebo se šťouchaným bramborem.

Poznámka

Zvolila jsem výjimečně na líčka tlakový hrnec a maso bylo měkoučké. Dávám pokaždé se štouchaným bramborem, ale nějak jsme dnes potřebovali změnu po Vánocích, neboť brambor bylo nějak posledná dobou až moc, takže proto jinak. Jinak červení víno do líček je moc dobré a dá se tak i tak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekovo - bylinková hovězí líčka

  • Marcela 76 Marcela 76

    Peppa:
    Mám od Tescomy Duo exclusiv 6l a 4l, protože tam byla jen jedna poklice,nechala jsem si poslat druhou a jsem maximálně spokojena. Byli vstřícní v komunikaci. Alberta

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Peppa: tak stopro značkový. nebo myslíš, že zajdeš někam na pokoutní tržíště, koupíš tlakáč za 200,- a budeš se divit, že ti to vylítne do vzduchu? Neblázni, to je docela blbá sranda - kamarádce nekvalitní tlakáč vybuchl po čerstvém malování. Naštěstí museli jen znova malovat... Já mám ty dva od tescomy, menší a větší už 15 let, 1 od zepteru (teda ten jsem nechtěně vyhrála a stejně víc dělám v tescomě) a jsem spokojená. Existujou už i lepší. Dej si do vyhledavače tlakový hrnec a porozhlédni se, jsou ted docela solidní ceny i.

    Odpovědět

  • Díky holky a kluci:-K

    Odpovědět

  • Peppa: já Ti nevím, mám Tescomu asi 2 roky, je dobrý, jinak nevím, jak jiné tlakáče;-):-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Skvělé :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Peppa Peppa

    Vypada to moooc pekne!:-)
    Tlakovy hrnec nemam, ale mam na nej uz delsi dobu zalusk. Prosim, poradi mi nekdo na co pri vyberu/koupi dbat? Je lepsi znackovy hrnec??!

    Odpovědět

  • ivulinka: manžel je chtěl nějak obyčejně upravit, takže byly obyčejně,ale Ty je máš krásné,opravdu poctivě upravené, koukala jsem na ně dnes:-p:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jsou malinko podobná těm mým a i ta tvoje jsou jistě moc dobrá:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka: Janinko, jsou taková nenáročně dělaná, už jsem taková ucabrtkaná:-)) a tak byly v tlakovém hrnci a bez nakládání, ale většinou se povede to,nad čím mávneš rukou a řekneš si:"nějak to dopadne" a neřešíš to:-8 a ono to zrovna chuťově moc sedlo;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova: taky to mám tak, jak píšeš, ta lička jsou s červeným vínem opravdu dobrá, ale jdou udělat i bez vína, víno se Ti tam jinak zcela vydusí, jen to má šmrnc větší:-p:-p ale už jsem udělala z mrazáku poslední líčka a manžel chce teď už jen kližku, říká, že se ní už těší, takže už nemamo;-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    varilamyskakasicku: Ivi, pěkně připravená líčka, jen se smějou;-)jsou takové, podle našeho gusta a máš 13.:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Ivo, na líčka se chystám už dlouho. Ta tvoje jsou určitě chutná a s vínem rozhodně.:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No a právě s tím vínem mám trochu problém. Já mám víno ráda, pokud možno Merlot suchý;-), ale v jídle jak kdy a jak v čem. Tady nevím. Musela bych vyzkoušet;-). A nemachruj Ivo, jo? S těma líčkama!:-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí líčka v tlakovém hrnci hovězí líčka jinak nejlepší recept na hovězí líčka hovězí líčka recept na nejlepší hovězí líčka hovězi lička video recept líčka v tlakovém hrnci hovězí líčka recept hovezi licka video recepty nakladani hovezich licek pokrmy z líček pikantni česnekovo bylinkova pomazanka recept na hovězí líčka video recepty na hovězí líčka babica hovězí líčka hovězí líčka na česneku jak upravit hovězí líčka jak se připravují hovězí líčka hovězí líčka s česnekem jídla z hovězích líček

Zapomněl/a jsem heslo