Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 959 kJ / 2 141 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,64 g |
Tuky | 91,49 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 272,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme těsto. Nehněteme zbytečně dlouho, aby upečené nebylo tvrdé ale křehké. Necháme zakryté fólií odpočinout než připravíme náplň.
Krok 2: Máslo s mlékem ohřejeme a horkým zalijeme v kastrůlku smíchaný mák s cukrem přidáme skořici, citronovou kůru a plnou lžíci povidel. Dobře promícháme a dáme stranou. Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení. Náplň rozdělíme v kastrůlku na čtvrtiny, lépe se odhadne množství z 1/4 na čtyři rohlíčky.
Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme z každé kruh cca Ø 26 cm (na podložce jsou kruhy vyznačeny, pokud nemáte obkreslete tužkou talíř na pečící papír a na obrácené straně vyválejte kruh).
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy. Krok 4: Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy. Krok 4: Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.
Zveřejněno 10. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italské plněné rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR5r
Moje poznámka
Italské plněné rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR5r
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 5 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 4 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 4 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 4 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 4 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 9 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 9 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
mléko,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
povidla švestková,
skořice,
kůra citronová
Komentáře (12)
Taky mi to hlava nebere, zvláště když v It. prakticky neznají švestková povidla
No, když ale autorčina maminka říkali...
...a maminky mívají dycky pravdu, že
Ale klid, z jednoho "bi" se fakt nestříli
Rohlíčky vypadají moc dobře
Ale mám dotaz - proč "italské" ?