Ostružinové poháry
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek. Bude těžké vydržet čekat, než se pohárky trošku rozleží v chladničce.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 054 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,83 g |
| Tuky | 119,01 g |
| Vláknina | 28,59 g |
| Cholesterol | 185 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 280,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 2: Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 3: Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému.
Krok 4: Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty.
Krok 5: Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.
Zveřejněno 17. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Moje poznámka
Ostružinové poháry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yZ5z
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 24 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 52 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krupice,
skořice mletá,
škrob kukuřičný,
voda,
mléko,
cukr krupice,
pudink kokosový,
mascarpone,
piškoty,
šlehačka,
ostružiny,
meduňka
Komentáře (11)
Jani, tak já mám už ostružiny delší dobu, dozrávají postupně. Je mi jasné, že záleží na odrůdě. Úroda je letos bohatá.