Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 552 kJ / 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,19 g |
| Tuky | 3,21 g |
| Vláknina | 49,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 845 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 46,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.
Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme česnekem a posypeme kořením. Maso poklademe na připravenou zeleninu a na jednotlivé porce dáme plátky másla. Podlijeme trochou vody.
Krok 3: Pečeme asi na 180 °C cca 45 minut. Během pečení kapra 1x otočíme a zase poklademe plátky másla. Kapr by měl být hezky opečený a zelenina ne zcela do měkka.
Krok 4: Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 4. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Moje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
kapr,
česnek,
koření,
sůl,
máslo,
olej,
mrkev,
celer,
cibule,
paprika,
rajče
Komentáře (6)
Ještě jsem nepotkal rybáře - kuchaře, který by kapříka zbavoval kůže...
No, pokud ale by bylo psáno "kůžÍ dolů je klasika," tak jsem jako hrob