Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 241 kJ / 1 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| Tuky | 13,56 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 282,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto.
Krok 3: Na pomoučeném vále uděláme váleček a rozdělíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na tenkou placku a opečeme na sucho.
Krok 4: Pak je potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem a z jedné strany potřeme povidly, svineme a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
Zveřejněno 23. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlWg
Moje poznámka
Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPlWg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
sádlo,
povidla švestková,
cukr,
mák mletý
Komentáře (9)