Bramborová omáčka II.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 118 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 153,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji zesklovatíme, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a ihned zalijeme vodou. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, sůl a zeleninový bujón.
Krok 2: Když jsou brambory měkké, rozmačkáme je, omáčku zahustíme záklechtkou, kterou připravíme tak, že rozmícháme polohrubou mouku ve vodě. Necháme cca 15 minut za častého promíchání pozvolna provařit. Ke konci přidáme smetanu a dochutíme solí a kapkou octa.
Krok 3: Podáváme jako hlavní chod, nejčastěji s vařeným vejcem. Dá se ale použít např. i drobné maso z vařené slepice apd. Někdo si k omáčce ještě rád přikrojí krajíček chleba.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Moje poznámka
Bramborová omáčka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYlwr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka polohrubá,
sůl,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
ocet
Komentáře (9)
To je řeč jak rozprávka
Nezkušená kuchařka rozpozná až po uvaření, že rcp je na dvě věci
Leda..., leda by měla ujeté chutě a ujížděla by na nepovařené mouce v záklechtce
Vše nejlepší v roce 2023
Tonja
trochu polohrubé mouky. Jak si má nezkušená kuchařka poradit..A olej není v surovinách. Já bych si poradila, ale už mám taky něco odvařeno. Ale trochu poměr surovin by měl být základ receptu.,Tohle je návod, ne recept.