Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 717 kJ / 4 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 360,63 g |
| Tuky | 266,33 g |
| Vláknina | 36,24 g |
| Cholesterol | 918 mg |
| Sodík | 3,98 g |
| Sůl | 9,65 g |
| Sacharidy | 83,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ostrým nožem rozkrojíme na plát, který rozklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Poklademe plátky česneku a slaniny a pevně stočíme.
Následně rovněž pevně svážeme provázkem. Krok 3: Roládu vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, cibuli nakrájenou na klínky a trošku vody. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme orientačně 2 hodiny, až je maso měkké.
V průběhu pečení roládu obracíme a přeléváme výpekem. Pokud je třeba, přidáme i trošku horké vody.
Před koncem pečení víko odstraníme a roládu dopečeme odkrytou. Krok 5: Po upečení roládu z pekáčku vyjmeme, výpek seškrábneme včetně všeho připečeného do kastrůlku. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme troškou vody a za občasného promíchání necháme pozvolna provařit. Nakonec šťávu přecedíme. Krok 6: Před podáváním z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji. Krok 7: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přidáme smetanu a metlou promícháme, aby se neudělaly hrudky. Krok 8: Vsypeme mražený hrášek a osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Krok 9: Podáváme s vařenými bramborami.
Následně rovněž pevně svážeme provázkem. Krok 3: Roládu vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, cibuli nakrájenou na klínky a trošku vody. Krok 4: Pekáček přiklopíme víkem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme orientačně 2 hodiny, až je maso měkké.
V průběhu pečení roládu obracíme a přeléváme výpekem. Pokud je třeba, přidáme i trošku horké vody.
Před koncem pečení víko odstraníme a roládu dopečeme odkrytou. Krok 5: Po upečení roládu z pekáčku vyjmeme, výpek seškrábneme včetně všeho připečeného do kastrůlku. Výpek necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme troškou vody a za občasného promíchání necháme pozvolna provařit. Nakonec šťávu přecedíme. Krok 6: Před podáváním z rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji. Krok 7: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přidáme smetanu a metlou promícháme, aby se neudělaly hrudky. Krok 8: Vsypeme mražený hrášek a osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Krok 9: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Moje poznámka
Vepřová roláda s bramborem a hrášek na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82q8L
Nejnovější recepty
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Přidáno před 7 hodinami
Závin s červenou cibulí
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduchý ORGASMUS
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová plec dušená na divoko
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíky z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Mini listové zákusky s krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
radbastim před 4 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hanka6 před 5 hodinami
Polévka Durčina
Kajkajak před 7 hodinami
Dušené vepřové na víně se švestkami
Johanek před 7 hodinami
Křenové fazole
Kocicka65 před 7 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Evik.ka před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
Battova před 9 hodinami
Zelný salát do zásoby
jitka78 před 10 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
pazderka83 před 10 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř,
česnek,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
brambory
Komentáře (3)