Suroviny pro 30 porcí
30porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 930 kJ / 8 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,08 g |
Tuky | 490,86 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,45 g |
Sacharidy | 899,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme základ na krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání na mírném plameni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pozor, nesmí vařit! Necháme vychladnout a pak dáme na noc do lednice. Druhý den, až budeme mít upečený a vychladlý korpus krém ušleháme.
Krok 2: Korpus:
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejné části. Jednu necháme světlou, druhou obarvíme kakaem a do třetí vmícháme mleté oříšky. Těsta vlijeme do tří forem na srnčí hřbet, které nejprve vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 4: Formy naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35 minut podle typu trouby. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme na vál. Krok 5: Korpusy nakrájíme na plátky, pokapeme rumem a střídavě slepujeme vyšlehaným krémem. Povrch taktéž potřeme krémem a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Necháme v ledničce uležet do druhého dne a pak krájíme na šikmé řezy, aby byly vidět pruhy.
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřicím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejné části. Jednu necháme světlou, druhou obarvíme kakaem a do třetí vmícháme mleté oříšky. Těsta vlijeme do tří forem na srnčí hřbet, které nejprve vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 4: Formy naskládáme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35 minut podle typu trouby. Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme na vál. Krok 5: Korpusy nakrájíme na plátky, pokapeme rumem a střídavě slepujeme vyšlehaným krémem. Povrch taktéž potřeme krémem a posypeme kokosem nebo mletými ořechy. Necháme v ledničce uležet do druhého dne a pak krájíme na šikmé řezy, aby byly vidět pruhy.
Zveřejněno 8. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kilometr s pařížským krémem a kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrOQr
Moje poznámka
Kilometr s pařížským krémem a kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrOQr
Nejnovější recepty
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 4 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 4 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 22 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno 7. 7. 2025 12:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 1 minutou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 1 hodinou
Polévka s kapáním
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí sekaná
MarLen88 před 1 hodinou
Bublanina
kamila.silhanova před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
Indianapi před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
janatka před 2 hodinami
Česnekový dresink
Nadja před 2 hodinami
Pikantní kančí krkovička
David1326 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Bajdina před 2 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
olej,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
kakao,
oříšky,
rum,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
kokos strouhaný
Komentáře (5)