Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z řapíkatého celeru

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 570 kJ /
853 kcal
Bílkoviny27,98 g
Tuky64,88 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,70 g
Sacharidy36,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer (nať uschováme) nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme celer, mrkev, sůl a koření. Restujeme asi pět minut, celer se krásně rozvoní. Krok 2: Přisypeme mouku a chvíli mícháme. Zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s celerem. Zamícháme a necháme vařit doměkka. Občas promícháme. Měkkou zeleninu (bez nového koření) rozmixujeme do hladka. Hustotu upravíme dle potřeby vývarem. Krok 3: Do máčky přidáme sýr a po rozpuštění i smetanu. Necháme krátkou chvíli povařit. Nakonec vmícháme jemně nasekanou nať z celeru a omáčku dochutíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo k těstovinám.

Zveřejněno 1. 10. 2019

Poznámka autorky mika59

Omáčka má jemnou celerovou chuť. Klidně si ji dovedu představit s vařeným hovězím, vejcem natvrdo nebo jen se špagetami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v3G5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v3G5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anaja: Moc děkuji:-K:-K:-K

Skvělý nápaditý recept.
Já zaměnila sýr nivu za goudu, a také nám omáčka velmi chutnala.

Elivet: To mě moc těší, děkuji za milou zprávu:-K:-K:-K

Výborná omáčka, doporučuji :-) dělala jsem dvojitou dávku, polovinu s vařeným hovězím (plec) a s bramborem, druhou polovinu pro nemasožravce se špagetami, obojí sklidilo úspěch :-) díky za recept :-) :-K

Moanka: Jsem moc ráda, že chutnalo a děkuji za pěknou fotku:-K:-K:-K:-K

Tak se i u nás uvařilo. 👩‍🍳
A vážně dobrota! 👌😋
Děkuji za recept, stane se oblíbeným v naši kuchyni… 😃😉😋

Tématické fráze:
řapíkatý celer recepty, omáčka z řapikatého celeru, řapíkatý celer recept, recepty z řapíkatého celeru, řapíkaty celer omáčka, omáčka z řapíkatého z celeru, recepty na řapíkatý celer, omáčka s řapíkatým celerem, recepty z celeru, omacka z rapikareho celere, celer recepty, recept z řapíkatého celeru, omacka s z řapíkatého celeru, omáčky recepty, celerové recepty, recept na řapíkatý celer, řapíkatý celer omáčka recept, omacka z celeru

Suroviny:
celer řapíkatý, mrkev, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, vývar masový, smetana ke šlehání, sýr niva, koření nové koření, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu