Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 073 kJ / 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,27 g |
| Tuky | 34,78 g |
| Vláknina | 11,97 g |
| Cholesterol | 221 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 33,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky.
Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu se solí) a poprášíme moukou.
Zbylé koření (cca polovinu) ponecháme do omáčky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo (nebo máslo obyčejné se lžičkou oleje).
Na másle opečeme z obou stran maso a opečené vyndáme na talířek. Krok 4: Do výpeku dáme restovat cibuli a po chvilce přidáme nastrouhanou zeleninu. Krok 5: Restujeme ještě minutu, přidáme zbylé koření, papriku, promícháme a podlijeme 100 ml studeného vývaru nebo vodou.
Přivedeme k varu, vrátíme maso a za občasného podlití dusíme do změknutí. Krok 6: Podle požadované hustoty můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vývaru nebo vodě a ještě provaříme. Komu vadí kousky zeleniny, může omáčku rozmixovat nebo propasírovat. Krok 7: Přidáme chimichurri nebo nasekanou petrželku, promícháme a podáváme s těstovinami, rýží nebo s knedlíkem.
Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu se solí) a poprášíme moukou.
Zbylé koření (cca polovinu) ponecháme do omáčky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo (nebo máslo obyčejné se lžičkou oleje).
Na másle opečeme z obou stran maso a opečené vyndáme na talířek. Krok 4: Do výpeku dáme restovat cibuli a po chvilce přidáme nastrouhanou zeleninu. Krok 5: Restujeme ještě minutu, přidáme zbylé koření, papriku, promícháme a podlijeme 100 ml studeného vývaru nebo vodou.
Přivedeme k varu, vrátíme maso a za občasného podlití dusíme do změknutí. Krok 6: Podle požadované hustoty můžeme zahustit moukou rozkvedlanou ve vývaru nebo vodě a ještě provaříme. Komu vadí kousky zeleniny, může omáčku rozmixovat nebo propasírovat. Krok 7: Přidáme chimichurri nebo nasekanou petrželku, promícháme a podáváme s těstovinami, rýží nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízky na argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wjmZ
Moje poznámka
Kuřecí řízky na argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wjmZ
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 3 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 5 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
koření,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
cibule,
mrkev,
celer,
paprika sušená sladká,
chilli,
vývar kuřecí,
mouka,
voda,
Komentáře (9)