Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 629 kJ / 1 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,18 g |
Tuky | 67,25 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 591 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 7,84 g |
Postup přípravy
Před tepelnou úpravou vyndáme 30 minut předem a necháme stranou. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C.
Panenku osolíme a na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran.
Poté přendáme do zapékacího pekáčku a dáme do předehřáté trouby na 7-10 minut.
Panenku vyndáme na alobal a zakrytou necháme odpočívat . Krok 3: Současně na jiné pánvi opečeme očištěné žampiony nakrájené na šestiny (vždy je lepší opékat žampiony na klínky, než na plátky) a opečeme ze všech stran dozlatova.
Přidáme zelený pepř a zalijeme smetanou. Zredukujeme do potřebné hustoty a dosolíme. Krok 4: Odpočinutou panenku nakrájíme na 8 plátků a podáváme se žampiony a šťouchanými nebo jinak upravenými bramborami, ale lze i s těstovinami podle chuti.
Zveřejněno 1. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka se žampiony na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1Dk
Moje poznámka
Vepřová panenka se žampiony na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1Dk
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 19 minutami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 48 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 49 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 2 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 2 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 4 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 4 hodinami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 4 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
olej olivový,
sůl,
žampióny,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
olej
Komentáře (5)
Zaujala mě ta zmínka o žampionech na klínky
Můj nesnáší smetanu ,šlo by to bez ní ?Třeba s trochou vývaru ?
Maruško ,Ty jsi prostě neskutečná