Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 141 kJ / 1 229 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,72 g |
Tuky | 24,56 g |
Vláknina | 11,17 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 195,15 g |
Postup přípravy
Na třech lžících olivového oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou chilli papričku. Až začne česnek mírně zlátnout, přidáme rajčata z konzervy (nebo 4 na kostičky nakrájená rajčata čerstvá). Přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5-7 minut mícháme a redukujeme do potřebné hustoty. Osolíme a opepříme dle chuti. Krok 2: Do vroucí osolené vody dáme vařit pappardelle (široké nudle) domácí nebo koupené. Uvaříme na skus
a scedíme. Do hlubokého talíře dáme na těstoviny omáčku, posypeme strouhaným parmazánem a několika lístky čerstvé bazalky. Přidáme špetku čerstvě drceného pepře a podáváme. Krok 3: Domácí těstoviny: Z mouky, vajec, žloutku a soli pečlivě uhněteme nelepivé těsto, uděláme 2 bochánky a obalíme každý potravinářskou fólií. Dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice. Z této mouky se těstoviny dobře dělají a hotové jsou krásně žluté. Krok 4: Po odpočinutí každý bochánek postupně rozválíme na tenký obdélník o délce 20-25 cm a nakrájíme nožem nebo rádýlkem cca 1,5-2 cm široké proužky. Do vroucí osolené vody vložíme čerstvě udělané proužky a vaříme 1 minutu (koupené vaříme podle návodu na obalu). Uvařené těstoviny scedíme, ale neproplachujeme, nedržela by na nich omáčka.
Zveřejněno 23. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pappardelle all Arrabbiata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zW67
Moje poznámka
Pappardelle all Arrabbiata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zW67
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
rajče loupané,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
parmazán,
těstoviny,
vejce,
žloutek,
sůl
Komentáře (3)