Pappardelle s hříbky a kuřecím masem

angie5 Kuchařka: angie5

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Těstoviny 0 názorů

Suroviny

1 balení chlazených těstovin pappardelle
1 hrneček nakrájených hříbků (můžou být z mrazáku)
1 kuřecí prso
1 smetana na vaření
1/2 cibule
sůl, pepř, drcený kmín
na ozdobu sýr Pecorino, petrželka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev dáme nakrájenou cibulku, osmahneme do sklovata, potom přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, orestujeme dozlatova, přidáme sůl, pepř.
    Jakmile je maso opečené, přidáme houby, promícháme a přidáme drcený kmín, restujeme cca 5 minut (pokud máme hříbky předvařené).

  2. Přidáme sladkou smetanu a necháme cca 5 minut redukovat, můžeme ještě trochu dosolit, případně dopepřit, omáčka by měla mít světle hnědou barvu a smetana se zredukuje cca na polovinu.
    Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a chlazené těstoviny vaříme cca 5 minut.
    Uvařené těstoviny nakonec přidáme do omáčky, promícháme a vypneme sporák, ozdobíme strouhaným sýrem Pecorino a petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pappardelle s hříbky a kuřecím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo