Pappardelle s hříbky a kuřecím masem

Těstoviny Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

1 balení chlazených těstovin pappardelle
1 hrneček nakrájených hříbků (můžou být z mrazáku)
1 kuřecí prso
1 smetana na vaření
1/2 cibule
sůl, pepř, drcený kmín
na ozdobu sýr Pecorino, petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev dáme nakrájenou cibulku, osmahneme do sklovata, potom přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, orestujeme dozlatova, přidáme sůl, pepř.
    Jakmile je maso opečené, přidáme houby, promícháme a přidáme drcený kmín, restujeme cca 5 minut (pokud máme hříbky předvařené).

  2. Přidáme sladkou smetanu a necháme cca 5 minut redukovat, můžeme ještě trochu dosolit, případně dopepřit, omáčka by měla mít světle hnědou barvu a smetana se zredukuje cca na polovinu.
    Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a chlazené těstoviny vaříme cca 5 minut.
    Uvařené těstoviny nakonec přidáme do omáčky, promícháme a vypneme sporák, ozdobíme strouhaným sýrem Pecorino a petrželkou.

Komentáře k receptu Pappardelle s hříbky a kuřecím masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pappardelle s kuřecím masem a smetanou papardelle s kurecim pappardelle s kurecim pappardele s hribky omacka s kurecim masem a hribky pappardelle kuřecí maso se smetanovou omackou a hribky pappardelle s kuřecím masem kuřecí maso s hříbkosmetanovou omáčkou hříbky na smetaně s masem hřibky a kuřecím masem kureci maso na smetane s hribky vařené kuřecí maso recepty vařené kuřecí maso recepty opečené hříbky testoviny s hribky a kur.masem