Závitky z vepřové pečeně
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře ochucené omáčky si přijdou na své.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 886 kJ / 1 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,91 g |
| Tuky | 85,44 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 5,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky pečeně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky položíme anglickou slaninu, na proužky nakrájenou jednu okurku a polovinu papriky. Přiložíme hranolek sýra, závitky pevně svineme a sepneme jehlou na ptáčky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo (olej) a závitky ze všech stran opečeme.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poté podlijeme vývarem z kostí nebo vodou a pod poklicí zvolna dusíme cca 20 minut.
Dle potřeby podléváme. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou papriku, okurku, zbylé proužky červené sterilované papriky a cibuli. Podusíme společně do úplného změknutí masa ještě asi 10-15 minut, dochutíme lákem z okurek. Krok 4: Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaného ve lžíci vody. Podáváme nejlépe s rýží, hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Zveřejněno 5. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Moje poznámka
Závitky z vepřové pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w64G
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 14 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 17 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 10 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 11 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
sýr,
okurky sterilované,
paprika čerstvá bílá,
paprika sterilovaná,
cibule,
sádlo,
škrob,
vývar masový
Komentáře (14)
Mužská část rodiny,nevím proč, nemá ráda červenou papriku, tak bude holt zelená ze skleníku
Hezké sváteční dny ,Maruško