Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 30 min. 4 - 5 porcí Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

200 g Tofu přírodní
200 g kuřecí prsa (stehna)
5 listů šalvěje čerstvé nebo 1/2 lžičky sušené
2 cibule
1 stroužek česneku
50 g slaniny nebo špeku (nemusí být)
100 g sýr tvrdý 30%
150 g jogurt řecký
pór světlá část
sůl
pepř bílý mletý
2 dcl vývaru (bujon + voda)
1 lžička mouka hladká
2 lžičky oleje olivového
500 g Gnocchi (1 balení)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt si vyndáme z lednice, aby nebyl pak při použití tolik studený.

  2. Kuřecí maso a tofu si nakrájíme na kostky (asi 2 cm), dáme do misky, zakapeme 2 lžičkami sojovky, osolíme, zlehka opepříme a přidáme nahrubo nakrájený česnek.

  3. Přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme chvíli proležet.

  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, pórek nakrájíme na širší nudličky a 3 listy šalvěje na jemno. Sýr nakrájíme na větší kostky.

  5. Na širší pánvi si lehce ohřejeme olej, přidáme 2 celé listy šalvěje a necháme je za občasného promíchnutí rozvonět - olej nemá být vařící, aby se listy nespálily.

  6. Jakmile listy v oleji zavadnou (ztvrdnou) tak je vyjmeme a vsypeme nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata.

  7. Poté přidáme obsah misky s tofu a restujeme do zatažení (zešednutí) masa. Tofu nám začne chytat zlatavou barvu. Poté vše podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. lehce dusit. Šťávy by v pánvi mělo zbýt jen po dně.

  8. Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme jí a vsypeme gnocchi. Promícháme je a necháme na mírném ohni pár minut vařit. Hned jak vystoupí na hladinu, tak je slijeme a uchováme v teple.

  9. Do provařené směsi na pánvi vsypeme nakrájenou šalvěj, pórek, sýr a pomalu vmícháme jogurt. Směs ihned vypneme.

  10. Poté buď vsypeme uvařené teplé gnocchi, promícháme a necháme chvilku dojít a nebo podáváme gnocchi jako přílohu.

Poznámka

Původně jsem měla v úmyslu použít do jídla jen tofu, ale chlapů je u nás většina a tak jsem "podlehla" a přidala i maso.

Řecký jogurt je krásně hustý a v jídle je moc dobrý (není tak kyselý, jako obyčejný jogurt). Jen se nesmí vařit, jinak se sráží, proto ho dáváme už do hotového pokrmu a necháváme jen prohřát.

Slaninu do jídla přidávat nemusíme, já jí tam dala jen pro vůni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Varilamyskakasicku:-), nevím přesně, jak to v restauraci vypadalo (jídlo), ale asi bych tofu nakrájela na požadované kousky (plátky), v misce bych rozmíchala ingredience na marinádu, plátky bych naložila, zeleninu bych lehce a krátce orestovala. Pak bych zahustila solamylem, vložila plátky a jen lehce prohřála;-).

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Koupila jsem v pátek také tofu i uzené i s řasou, i normální neutrál a jedla jsem jednou V ČÍNSKÉ RESTAURACI" : "tofu na zelenině s rýží " a koumala jsem, jak to dělají, že to maji jako pefektně na plátky na zelenině a v sojovce a s rýží, ráda bych to udělala,ale nevím, jak na to?? Neporadíš mi, jinak díky, maš to moc pěkě udělané, vím, o co go a jím to ráda i studené i pro ten obsah tofu i pro tu chut i pro zdraví, lépe jak maso? Kyž se to umí udělat a :-K;-):-):yes:Díky

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    1974andreo:-), mám tofu ráda pro jeho neutrální chuť, tudíž pro možnosti hodně kombinací. Je dobré za studena, i v teplé kuchyni. Oceňuju taky cenu, za +- 20 Kč mám 2 obědy;-). A hlavně, je to pro mě líp stravitelné než maso, takže jak píše Chocolate i pro odlehčení. No a propašování pro masožravce je 100%, ale pšššt, ať to moje rodinka neslyší;-):-)). Jinak, moc dobré je taky uzené - do různých směsí, se zeleninou, ... Určitě zkus:-).
    Děkuju za milé komentáře a Tejajo jsem ráda, že jsem Ti kápla do chutě:-K.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    1974andrea:Šmakoun je živočišného původu (z vaj.bílků) a tofu rostlinného (ze sojových bobů).Já osobně to vidím jako odlehčení jídla a možná i formu "propašování":-D pro masožravce.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Pořád se chystám na to tofu a dneska se mi nad tímhle obrázkem sbíhají sliny. Ale není tofu jenom bílkovinová náhražka jako třeba šmakoun? Myslím tím,jestli to není spíše kvůli objemu než chuti jídla?:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mirčo :yes::yes::yes: Díky za krásny recept s tofu, to máme veľmi radi. :-);-):yes: + 2

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Hezký a nápaditý recept, krásné fotky a perfektni popis pracovního postupu:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty na jídla s tofu jídla z tofu popis pracovního postupu využití drůbeže v kuchyni jidlo s tofu popis pracovniho postupu recept co uvařit z tofu,kurecim masem tofu s masem kuřecí prsa s tofu tofu lidl lidl tofu maso s tofu recky salát s kuřecím masem marináda s řeckým jogurtem kuřecí maso v jogurtu gnocchi recepty gnocchi s kuřecím masem tofu s kurecim masom tofu maso salat z tofu a kurecim uzené tofu se zeleninou