Těstoviny Zelené bohyně
Jednou za čas přijde den, kdy nemáte chuť stát dlouho u plotny, ale je potřeba připravit jídlo. Jednoduchý, rychlý a ještě chutný pokrm vykouzlíte díky tomuto receptu. Skrývají se v něm těstoviny se špenátovou směsí a ricottou. Dobrou chuť!
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 861 kJ / 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,67 g |
Tuky | 64,31 g |
Vláknina | 5,09 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pánvi na středním stupni tepla rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekanou šalotku a po chvilce i česnek. Necháme šalotku zesklovatět a česnek rozvonět cca 5 minut. Přidáme špenát a mícháme dokud nezavadne ještě cca 2 minuty.
Krok 2: Do nádoby mixéru dáme špenátovou směs spolu s nasekanými bylinkami. Přidáme smetanu a další lžíci olivového oleje. Mixujeme, dokud nebude směs hladká a krémová. Podle potřeby několikrát setřeme ze stěny nádoby, dochutíme solí a vrátíme do pánve.
Krok 3: Potřebné množství těstovin uvaříme v osolené vodě s trochou olivového oleje podle návodu na obalu. Před scezením odložíme 1 naběračku vody z vaření stranou, těstoviny scedíme a přidáme do pánve ke špenátu.
Krok 4: Vše spolu promícháme, podle potřeby přidáme trochu odložené vody, aby se těstoviny dobře obalily a ihned podáváme s kopečkem ricotty.
Zveřejněno 2. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny Zelené bohyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ZJB
Moje poznámka
Těstoviny Zelené bohyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2ZJB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 minutou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 55 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 55 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 hodinami
Krenex
dragomirac před 15 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 15 hodinami
Suroviny:
špenát baby,
olej olivový extra virgin,
cibule šalotka,
česnek,
estragon,
bazalka čerstvá,
pažitka,
smetana zakysaná,
sůl mořská,
těstoviny,
olej olivový,
sýr ricotta
Komentáře (7)
S tím focením mám kolikrát problém i já