Sulc
Sulc není na první pohled příliš vzhledné jídlo. V některých rodinách ale patří ke stálicím na stole po celý rok. Je levný, má benefity pro klouby a dá se dochutit ke spokojenosti strávníků. Možná se stanete jeho příznivci i vy.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 381 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,16 g |
Tuky | 0,58 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 14,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a očištěné nožičky vaříme cca 3 hodiny v neosolené vodě zcela doměkka. Před koncem přidáme cibuli, celer, pepř a sůl.
Krok 2: Správně uvařené nožičky se rozpadají na drobné části. Slijeme silný vývar. Přelijeme do vhodné nádoby a necháme ztuhnout na sulc.
Krok 3: Zcezené maso i kůstky z nožiček dáme do pekáčku, trochu podlijeme, okmínujeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Krok 4: Sulc podáváme s chlebem, octem a posypaný čerstvou cibulí. Vypečené maso je chutné s hořčicí, křenem a opět s chlebem.
Zveřejněno 17. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Moje poznámka
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 2 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 2 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
nožička vepřová,
cibule,
celer,
pepř,
kmín celý,
sůl
Komentáře (3)