Podzimní ořechový chléb
Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy zdraví i chutnou a křupavou tečku v každém krajíci. Vynikají chléb třeba k sýrům.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 499 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,50 g |
Tuky | 96,46 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup přípravy tohoto chleba je obrovsky jednoduchý. Všechny suroviny kromě ořechů dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak mrkev a zvytek suchých surovin, droždí nahoru na mouku) a zapneme program Klasik (Základní).
Krok 2: Směs ořechů nahrubo pokrájíme a přisypeme do formy až po zvukovém signálu.
Krok 3: Hotový chléb vyklepeme z formy pekárny, vytáhneme z něj háky a chleba necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 14. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Moje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 16 minutami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 7 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 8 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 8 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 8 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 9 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 9 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 10 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 10 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 10 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
kmín drcený,
mrkev,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
ořechy vlašské
Komentáře (7)