Žitno-pšeničné dalamánky I
Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem pokrmům, kde je přílohou chleba. Dalamánky jsou rozhodně zdravější než bílé pečivo, a proto je můžete zařadit do svého jídelníčku.
Suroviny pro 12 kusů
10-14 kusů podle požadované velikosti
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g | 
| Tuky | 36,72 g | 
| Vláknina | 31,68 g | 
| Cholesterol | 262 mg | 
| Sodík | 4,13 g | 
| Sůl | 10,26 g | 
| Sacharidy | 359,99 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Moje poznámka
					
				
Žitno-pšeničné dalamánky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJp3D
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 17 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 22 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 52 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (7)
Jak se znám, tak kdybych je pekla, stoprocentně bych přidala do těsta ještě drcený kmín