Vepřový guláš s bramboráky
Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš recept. Vepřový guláš s bramboráky je správná volba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 567 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,75 g |
Tuky | 51,06 g |
Vláknina | 66,24 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 325,40 g |
Postup přípravy
Přidáme maso a necháme zatáhnout. Krok 4: Po zatáhnutí přidáme sůl, pepř a protlak. Protlak necháme cca 5-10 minut restovat společně s masem, tím se zbaví kyselosti. Krok 5: Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Krok 6: Pod pokličkou necháme dusit cca 10 minut, poté přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Krok 7: Když je maso měkké, dáme ho stranou a omáčku zahustíme chlebem, bramborou nebo jíškou. Krok 8: Omáčku dokořeníme, pokud je potřeba a maso vrátíme zpátky do hrnce a necháme ho prohřát. Krok 9: Bramboráky připravíme tak, že očistíme brambory a nastrouháme je v poměru 1:1 na malých a velkých slzách struhadla. Krok 10: K bramborám ihned přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Krok 11: Bramboráky smažíme na menší vrstvě oleje dozlatova. Krok 12: Přebytečný tuk, můžeme odsát kuchyňskými utěrkami.
Zveřejněno 26. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Moje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 6 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 21 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 21 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno 22. 8. 2025 16:00:02
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 7 minutami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 7 minutami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 18 minutami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 18 minutami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 28 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 42 minutami
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 2 hodinami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 4 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
majoránka,
pepř,
chléb,
brambory,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
pepř,
olej
Komentáře (4)
Přeji Vám krásný víkend.