Treska na kampotském a zeleném pepři
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější druh pepře do smetanové omáčky a luxusní chutné jídlo je na stole.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,39 g |
| Tuky | 57,35 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 377 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 14,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety pokapeme limetovou šťávou a dáme do chladu aspoň na 30 minut. Poté je osušíme papírovými utěrkami a mírně osolíme z obou stran.
Krok 2: Z každého filetu ukrojíme 3 proužky, můžeme je lehce poprášit solamylem. Zprudka opečeme v rozehřáté pánvi na oleji s máslem z obou stran (z každé 3-4 minuty), poté uchováme v teple.
Krok 3: Současně v menší pánvičce dáme na plátek rozpuštěného másla oba druhy pepře
(kampotský opláchnutý od soli a okapaný na sítku) minutu promícháme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 4: Přilijeme smetanu a při snížené teplotě necháme probublávat do potřebné hustoty. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem.
(kampotský opláchnutý od soli a okapaný na sítku) minutu promícháme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 4: Přilijeme smetanu a při snížené teplotě necháme probublávat do potřebné hustoty. Dochutíme limetovou šťávou a podáváme s různě upravenými bramborami nebo bílým pečivem.
Zveřejněno 27. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska na kampotském a zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wrl
Moje poznámka
Treska na kampotském a zeleném pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wrl
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 6 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 6 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 6 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 7 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 7 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 8 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 8 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 9 hodinami
Suroviny:
treska,
sůl,
solamyl,
olej olivový,
ghee,
máslo,
pepř zelený sterilovaný,
pepř,
víno bílé,
smetana
Komentáře (3)