Panna cotta z vaječného likéru
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe dělejte den předem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 988 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,95 g |
Tuky | 108,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 103,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Krok 2: Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně, do horké směsi přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do úplného rozpuštění. Nakonec vmícháme likér.
Krok 3: Krém rozdělíme do skleniček a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zatuhnou v chladu.
Krok 4: Ozdobíme dle fantazie ovocem, čokoládovým zdobením a lineckými sušenkami.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Moje poznámka
Panna cotta z vaječného likéru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkg6
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 24 minutami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 17 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 28 minutami
Kuřecí čína
Cikitaka před 32 minutami
Švestková buchta
ctomala před 51 minutami
Švestková povidla
ctomala před 52 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 3 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 4 hodinami
Suroviny:
želatina prášková,
mléko plnotučné,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
likér vaječný,
ovoce,
čokoláda,
sušenky
Komentáře (5)