Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované kuřecí paličky s višňovou omáčkou

Netradiční spojení chutí, které může jen překvapit. Kuřecí stehýnka nejprve namarinujeme ve sladko-pikantní marinádě a poté upečeme. Mezitím k nim připravíme višňovou omáčku s kapkou červeného vína. Neváhejte a vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby marinování

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 427 kJ /
580 kcal
Bílkoviny4,45 g
Tuky20,49 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 3,58 g
Sůl8,65 g
Sacharidy88,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené paličky dáme do uzavíratelné misky a promícháme s marinádou smíchanou z uvedených ingrediencí. Dáme marinovat uzavřené do chladu, nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny. Během marinování misku několikrát protřepeme. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 2: Marinované paličky dáme do pekáčku, polijeme marinádou a zakryté poklicí nebo alobalem dáme péct na 20-25 minut. Poté odkryjeme, přelijeme marinádou zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme dalších 10 minut. Krok 3: Zatím v malém rendlíku na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme džem, med, podlijeme 2 lžícemi vína nebo vody, sójovou omáčkou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a povaříme cca 5-7 minut. Dochutíme citronovou šťávou a zahustíme škrobem rozmíchaným v 1 lžíci vody, necháme přejít varem. Krok 4: Paličky pečené v marinádě podáváme nejlépe s bramborovou kaší a višňovou omáčkou.

Zveřejněno 12. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmR6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkmR6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dajda: :-) já také:-K hezký den

Miluji kombinaci masa a ovoce! :yes:

Anna Kocikova: :-) děkuji a přeji krásný zbytek neděle :-K

Moc hezky nafocená dobrota:-K<3

veronika_straka: :-) děkuji za komentář - lze použít i kompot z višní nebo zmražené. já měla načatý domácí džem. :-K Přeji krásnou neděli a dobrou chuť.

:-O to je něco pro nás <3 a zrovna mám i kuřecí stehýnka ke spotřebě, tak jdu hledat džem :-8

Suroviny:
olej, omáčka sojová, med, paprika sušená sladká, česnek, sůl, pepř mletý, vývar kuřecí, višňový džem, máslo, cibule červená, omáčka sladká, víno červené, pepř mletý, med, šťáva citronová, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu