Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s karamelizovaným zelím je jedním z nich.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 064 kJ / 2 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,31 g |
| Tuky | 107,47 g |
| Vláknina | 26,10 g |
| Cholesterol | 594 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 329,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vyřízneme opatrně košťál, odebíráme postupně listy do požadované váhy.
Krok 2: Listy zelí poskládáme na sebe a velkým nožem nebo sekáčkem nařežeme na tenké nudličky do větší misky. Poté osolíme špetkou soli a prohněteme rukou, aby zelí změklo necháme stát stranou cca 30minut.
Krok 3: Do větší hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo a slaninu osmažíme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme vymačkané zelí a opékáme za častého obracení velkou lžící do zlatavé barvy (nesmí se připálit).
Krok 4: Současně ve velkém hrnci dáme vařit dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny domácí jak jsme zvyklé, koupené dle návodu na obalu (cca 7 minut).
Krok 5: Zapneme troubu na 170 °C. Zapékací pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Uvařené flíčky přecedíme, dáme do mísy a důkladně promícháme s opečeným zelím.
Krok 6: Přendáme do připraveného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci (volitelně) a dáme péct na cca 20 minut, pak zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme do zlatavé barvy.
Krok 7: Podáváme samotné nebo s nakládanou zeleninou. Flíčky promíchané s opečeným zelím jsou výborné i nezapečené a bez vajec, jako rychlá varianta pokrmu.
Zveřejněno 4. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Moje poznámka
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6NE9
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 19 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 20 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 58 minutami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 1 hodinou
Pečené maso
Anytram před 2 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 2 hodinami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 2 hodinami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 3 hodinami
Domácí česnečka
Milan68 před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 3 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé,
sádlo,
slanina,
sůl,
cukr,
pepř,
vejce,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (3)