Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovička s knedlíkem Halb und Halb

Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se používá v německém příhraničí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvanDunda IvanDunda

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 756 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny199,21 g
Tuky103,58 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 6,98 g
Sůl16,96 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso posypeme kořenící směsí a rukama směs promneme do masa. Krok 2: Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do malého pekáče společně s masem a sádlem. Podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 2 hodiny. Občas kontrolujeme a podléváme šťávou, co se tvoří v pekáči. Krok 3: Knedlík Halp und Halp připravíme z poloviny vařených brambor ve slupce a z poloviny brambor syrových. Obojí zbavíme slupek a jemně nastrouháme. Přidáme postupně mouku, vajíčko a sůl podle chuti. (Těsto se nesmí lepit na ruce ani na vál.) Krok 4: Vypracujeme dlouhý váleček a rozkrájíme na pravidelná kolečka, ze kterých vypracujeme koule asi do průměru 4 až 5 cm. Ty vložíme do vroucí osolené vody. Lehce je musíme uvolnit ode dna hrnce. Po chvilce plavou na hladině. Mírně vaříme 10 minut. Krok 5: Polotovar kapusty nebo zelí stačí jen přihrát. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na předehřátých talířích s knedlíkem, kapustou nebo zelím.

TIP: Jak uvařit zelí ze sáčku

Zveřejněno 12. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7oO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7oO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hella: Ještě v postupu

Eja57: Děkuji za upozornění, už jsem to opravila.

Nemá to být "halb und halb"?

Suroviny:
krkovice vepřová, koření, cibule, sádlo, voda, brambory, brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, kapusta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu