Bělohradské kyselo slavnostní
V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky žitný kvásek a výsledkem syté, plnohodnotné a velmi chutné jídlo.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 607 kJ / 3 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,96 g |
| Tuky | 163,92 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 2,85 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 242,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Moje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 27 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 28 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 30 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 30 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 41 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
kvas žitný,
kvásek,
houby sušené,
voda,
voda,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
máslo,
cibule,
vejce,
petržel
Komentáře (3)