Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bělohradské kyselo slavnostní

V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky žitný kvásek a výsledkem syté, plnohodnotné a velmi chutné jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

17. 1. 2024 14:59

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 607 kJ / 3 013 kcal
Bílkoviny130,96 g
Tuky163,92 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 2,85 g
Sodík 1,18 g
Sůl2,10 g
Sacharidy242,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kyselo vařila moje babička. Bylo po dovaření ve velkém hliněném hrnci na kraji plotny kamen. Vedle hrnce stál malý kastrůlek se škvařeným máslem. Každý si nabíral podle hladu a chuti, dokud bylo co. Kyselo bylo odležením v teple čím dál lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzi777a zuzi777a

18. 1. 2024 10:35

Marie Svarcova: Děkuji, jen bych měla dělat kysela stejný kotel, jako moje bábinka. :-)Množství z receptu v naší pětičlenné domácnosti jen zasyčelo!

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 1. 2024 09:59

:-)<3:yes::yes: dobře navařeno, recept se mi moc líbí. :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kvas žitný, kvásek, houby sušené, voda, voda, sůl, kmín drcený, pepř mletý, brambory, máslo, cibule, vejce, petržel

TopRecepty.cz

Bělohradské kyselo slavnostní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrPN